Banaby.si   »   Kako izbrati pravo posteljico?

Kako izbrati pravo posteljico?

Na prvi pogled se morda zdi, da je izbira posteljice preprosta stvar. Vendar pa je ravno obratno. Ena osnovnih potreb majhnih otrok je zdrav in nemoten spanec. To postavlja večje zahteve po otroških posteljicah; biti morajo izjemno varni, resnično kakovostni in hkrati praktični. V tem članku vam bomo z veseljem podali preverjene nasvete, kako izbrati pravo posteljico.

 

Posteljice za otroke od 3. leta dalje

Približno od 3. leta starosti je najbolje začeti razmišljati o nakupu prve postelje. Velikosti postelj za tako majhne otroke segajo od 70-90 cm (širina) in 130-160 cm (dolžina). Posteljica v takšni velikosti je idealna za otroka do šestega leta starosti. Pomemben element teh postelj je predvsem pregrada - zagotavljajo varnost majhnega ležišča med spanjem.

Za najmlajše otroke lahko priporočamo na primer lahke in praktične postelje Disney v naši ponudbi. Narejene so iz visokokakovostne plastike in že na prvi pogled bodo vaše otroke očarale čudovite svetle barve. Poleg tega bodo otroci cenili različne motive priljubljenih pravljic - Mickey Mouse, Frozen ali Cars.

Poleg plastičnih postelj ponujamo tudi postelje iz laminata, masivnega lesa ali kovine, prilagojene so tudi najmlajšim otrokom - izbirate lahko tudi med številnimi otroškimi motivi, ki bodo razveselili vsako sobo. Če iščete bolj brezčasno klasiko za svoje otroke, lahko izbirate med masivnimi ležišči v odtenkih iz naravnega lesa - na primer v obliki originalnih hiš ali tepejev.

Ponujamo postelje, primerne tako za fante (na primer avtomobilske postelje - postelje v obliki avtomobila) kot za deklice (na primer postelje za princese s krošnjami). Vse vrste postelj vključujejo varnostne pregrade, ki varujejo varen spanec vaših otrok, ter praktičen prostor za shranjevanje, v katerem lahko shranite potrebščine za nemoten spanec.

 

Posteljica za otroke od 6 let

Za otroke od 6. leta dalje je treba izbirati med večjimi otroškimi posteljami , kar bo zagotovilo dovolj prostora za majhne pragove in hkrati spremljalo njihovo rast. Idealne dimenzije za zagotavljanje polnega spanca za šolarje so postelje, ki merijo 80-90 cm (širina) in 180-200 cm (dolžina).

Ponudba postelj za to starostno kategorijo vključuje neizčrpno število oblik, barv in velikosti. Izbirate lahko tudi med tako imenovanimi večnamenskimi posteljami - tj posteljami, ki so tudi pisalna miza. Če se v otrokovi sobi spopadate s pomanjkanjem prostora in poleg funkcionalnosti iščete praktično rešitev, so dvignjene postelje lahko idealne. So prava izbira po selitvi s prve postelje, poskrbijo za dober spanec ponoči in nudijo prostor za igro čez dan. Posteljice te vrste so narejene iz masivnega lesa, na voljo so v različnih barvah in jih lahko dopolnite s stolpi ali diapozitivi - vse po vaši izbiri.

Če morate spiti več otrok, je naš nasvet pograd . Zahvaljujoč njej boste v skupni sobi dobili dovolj prostora in zagotovili kvaliteten spanec za dva otroka hkrati. Izberete lahko tudi barvo, obliko, vrsto odlagalnega prostora in celo dodatna ležišča za pograd - če imate tri spalnike…

 

Kaj dodati na koncu? Za izbiro otroške posteljice je res veliko kriterijev in verjamemo, da bodo naši nasveti za izbor vsaj nekoliko poenostavili vašo izbiro. Če imate dodatna vprašanja in potrebujete nasvet, se ne obrnite na nas.